martes, 24 de enero de 2012

Tema 15

Actuacions i plans educatius
ADMINISTRACIÓ LOCAL I SERVEIS EDUCATIUS 
PLANS DE FORMACIÓ I ACTUALITZACIÓ DOCENT
Política d'Educació
Administació Educativa – Catalunya

Projectes educatius:

Innovació i recerca CESIRE: El CESIRE-CDEC és un centre específic de suport a la recerca i la innovació que posa a disposició del professorat tots aquells recursos i accions formatives que promouen la innovació i la millora de l’ensenyament i aprenentatge de les ciències a l’aula.

Centres de Recursos Pedagògics: Els CRP són equips que donen suport a l'activitat pedagògica dels centres i a la tasca docent de mestres i professorat, especialment, en temes de formació permanent, de recursos pedagògics i de dinamització de projectes de centre i de la zona.
Els CRP formen part dels serveis educatius de zona (SEZ) conjuntament i els equips de suport i assessorament en llengua, interculturalitat i cohesió social (ELIC) i els equips d’assessorament psicopegagògic (EAP).

Els seus objectius són:
•    Oferir recursos, d’infrastructura i de serveis als centres docents, als i a les mestres i al professorat per tal que disposin de materials específics de les diferents àrees curriculars, de mitjans propis de la tecnologia educativa i de publicacions especialitzades.
•    Localitzar, selecciona i catalogar recursos educatius i oferir-ne la informació, orientació i assessorament per a la seva utilització.
•    Donar suport a les activitats docents i a l'intercanvi d'experiències educatives, per tal de fomentar la reflexió del professorat sobre la pràctica docent mateixa.
•    Coordinar i organitzar l'execució i el seguiment de les activitats de formació permanent dels plans de formació de zona (PFZ), col•laborant en la detecció de les necessitats de formació i en l'elaboració de propostes per satisfer-les.

Camps d'Aprenentatge: Els camps d'aprenentatge (CdA) són una xarxa de serveis situats en contextos singulars que donen suport al professorat per tal que l’alumnat assoleixi objectius d’aprenentatge relacionats amb l’estudi del medi a partir de projectes que es desenvolupen en estades al camp d’aprenentatge, en activitats a l’entorn o en el centre mateix.


Administració Local i Educació

Competències en:
•    Edificis i personal subaltern a les escoles
•    Provisió de solars per a euficacions escolars
•    Serveis de menjador i transport intern (opcional)
•    Gestió d'ajuts socials i beques
•    Convenis de cursos ocupacionals a ESO
•    PQPI Programa Qualificació Professional Inicial


Diputació de Barcelona

L'Àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona treballa al costat dels ajuntaments i els dóna suport tècnic i econòmic per a la planificació i el desenvolupament de les seves polítiques educatives.
Suport directe amb:

•    Activitats de dinamització educativa (teatre, música, itineraris)
•    Ajuts econòmics a projectes de centre educatiu

Formació Permanent: Accions formatives incloses en els PFZ amb la finalitat de proporcionar estrategies i recursos per a prendre consciència de la pròpia salut i prevenir possibles trastorns derivats de l'activitat docent.

Plans de Formació de Zona: Els Plans de Formació de Zona són un recurs de formació al servei de la millora dels centres i el professorat d'una zona educativa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario