lunes, 19 de diciembre de 2011

Tema 8 (Activitats)

Paradigmes científics. Consulta i redacta els quatre en una pàgina (entre 20 i 30 línies)

Paradigma racional: la idea central sostenida és que fora de nosaltres hi ha una realitat totalment feta, acabada i plenament externa i objectiva, una part d’aquesta realitat la podem saber amb precisió. A més, diu que el nostre aparell cognoscitiu és com un mirall que la reflecteix dins de si, o com una càmera fotogràfica que copia petites imatges d'aquesta realitat exterior.

Paradigma hermenèutic interpretatiu: parteix de la creença que les interpretacions subjectives dels participants són constituents de la ciència. Per tant, l’observador ha d’interpretar les accions de les persones, allò que configura la seva conducta, no només observar-les i prendre nota dels moviments físics visibles.

Paradigma sociocrític: es basa en el pensament que les teories són creences dels individus per explicar el món on viuen i no els descobriments en aquell món. A més, allò que distingeix el coneixement científic no és la lògica de la prova per demostrar la veritat dels productes finals teòrics, sinó el fet de ser el resultat d’un procés d’indagació regit per normes crítiques

Paradigma emergent: diu que ha d’haver una experiència de vida, s’ha d’entendre aquesta i s’ha de tenir consciencia que formem part d’aquesta. Agafa la idea positivista de que l'individu forma part de la realitat social i al mateix temps fa que la persona pugui ser crítica davant de la societat (tinguin una visió d’ell mateix) segons les accions que ella com a subjecte du a terme en la realitat social.

No hay comentarios:

Publicar un comentario